Keresés a honlapon

MENÜ

Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás
BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció


2011. április 1. Rubóczki Zoltán                                                                             

 
Az "Év tűzoltója 2010" elismerés átadása
 

 
képek megtekintéséhez, kattintson a képre
 
 
Videó az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnokával készült MTV felvétellel
  

Mint már arról korábban beszámoltunk, az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka -és egyben a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, beosztott tűzoltója- kapta a Lánglovagok Egyesület által adományozott, az "Év tűzoltója 2010" elismerést. Rubóczki Zoltánt az Ajaki Tűzoltó Egyesület elnökének javaslatára, az egyesület jelölte az „Év tűzoltója 2010" elismerésre. Jó példaként szolgál az ifjú tűzoltók előtt, szakmai tapasztalatait igyekszik részükre átadni.

Az „Év tűzoltója 2010" elismerés átadására 2010. március 26.-án Ajakon az Általános Iskola dísztermében került sor. A rendezvényen részt vett a Lánglovagok Egyesület részéről Kis-Guczi Péter elnök és Dalos Tamás alelnök. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Kovács Szabolcs őrnagy, tűzmegelőzési referens, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetséget Lisovszki Róbert alelnök, a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságot Kruppi István alezredes, parancsnok-helyettes, képviselte. Részt vett a rendezvényen Kozma Péter, Ajak Nagyközség díszpolgára, országgyűlési képviselő úr, Kerekes Miklós polgármester, K. Szabó Ferenc alezredes a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka. A Záhonyi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságot Ráti Miklós őrnagy, míg a Baktalórántházi Önkéntes Köztestületi Tűzoltóságot, Bakti Zoltán őrnagy parancsnok képviselte. A rendezvényen az Önkormányzat képviselő testülete, az Ajaki Tűzoltó Egyesület tagjai és az elismerésben részesült családtagjai is részt vettek. A hivatásos tűzoltói munkájának jellemzésében Kruppi István alezredes beosztottja fejlődését méltatta. Elmondta, hogy beosztottja polgári-szolgálatosként lépett be a laktanya kapuján 2000-ben. Oktatásának köszönhetően sikerült egy szikrát elültetni benne, mely szikra mára már komoly tűzzé vált. Hivatásos tűzoltói munkáján túl, szabadidejében is szakmájának él, és önkéntesként is komoly eredményeket ér el. Rubóczki Zoltánt mint az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnokát, Kerekes Miklós Ajak Nagyközség polgármestere, az Ajaki Tűzoltó Egyesület elnöke is jellemezte. Jellemzésében rávilágított a parancsnok problémamegoldó és közösségfejlesztő képességére is. Beszédében a Lánglovagok Egyesület döntésének helyességét is méltatta.

Sűrű program áll az "Év tűzoltója" mögött. Az elmúlt napokban, több újság, rádió és televízió csatorna is megkereste, akik az elismerésről és a tűzoltókéletéről számoltak be, a parancsnok élmenyein keresztül, a közvélemény felé. A parncsnok igyekszik minden felkérésnek eleget tenni, ezzel is népszerüsítve a tűzoltókat, az Ajaki Tűzoltó Egyesületet és nem utolsó sorban Ajak Nagyközséget. Április 15.-én, Balatonfüreden Létesítményi és Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetségének szervezésében egy konferencia kerül megrendezésre, az "Önkéntes tűzoltók szerepe az Európai Unióban" címmel, ahol több nemzetközi tűzoltó szervezet, illetve EU-s és Magyar szakemberek jelenlétével szeretnének megoldást találni az önkéntes tűzoltók helyzetének javítására. A konferencia megrendezésének apropóját az adta, hogy az EU 2011-et az önkéntesség évének tartja. Ezen a konferencián előadást tart az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka, ahol az önkéntes tűzoltó egyesületeket mutatja be, az Ajaki Tűzoltó Egyesületen keresztül, a résztvevő szakembereknek és EU-s minisztereknek.Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:Móra Ferenc:
Tûzoltó gyerekek imája

Édes jó Istenünk, éjszakád leszálott
Szárnya alá fogta az egész világot.
Alszik a napocska, alszik a szelecske,
Az eresz alatt ficserélõ fecske.

Alszik a sarokban a nádparipa is,
Lehunyta szemeit a bodor baba is.
Alszik meseország, alszik falu város;
Szerteszét az álom pillangója szálldos.

Falunak, városnak pihentetõ álmán
Csak apukánk virraszt csendes õrszobáján.
Barázdás homlokát a tenyerébe hajtja,
Gondolatban, a mi orcánkat simogatja.

Jaj, de, hogy riad fel, ha harang kondul,
Hogyha tûz-muskátlit látni a toronybul!
Jaj, hogy kell sietnie, mindent elfeledni.
A halál szérûjén áldott harcra kelni.

Édes jó Istenünk, világ virrasztója!
A mi apukánknak légy oltalmazója!
Tolvaj szikrácskákat mind ki oltogassad,
Alvó szelek szárnyát lekötözve tartsad,
Hogy a tûz muskátlit ne nyisson....
Hogy apukánkat, reggel, ölelhessük itthon!
Felhőkép