Keresés a honlapon

MENÜ

Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás
BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció


 2011. június 03. Rubóczki Zoltán                                                                            

 
 
Gyermeknapokon egyesületünk
 
 
 képek megtekintéséhez kattintson a képre (Ajak ÁMK-s gyermeknap)
 
 
Az Ajaki Tűzoltó Egyesület az elmúlt napokban, Ajakon két alkalommal, Nyírtason pedig egy alkalommal vett részt, gyereknapi rendezvényen. Május 30.-án, az Ajaki Általános Művelődési Központ és Alapfokú Művészetoktatási Intézet és az ÁMK szülői munkaközösség közös szervezésében megrendezésre kerülő gyermeknapon vettünk részt. Jelenlétünkkel igyekeztünk az amúgy is színvonalas rendezvényt még nagyszerübbé tenni. A rendezők a megjelentek részére sport és szabadidő programokkal színesitették a napot, a szülők pedig osztályonkénti főzéssel. Egyesületünk a nap első részében, egy több feladatból álló pályát állított fel, melyen a 6 fős csoportok olyan feladatokat hajtottak végre, ahol szükség volt arra, hogy együtt mozogjanak, és összedolgozzanak. A pálya elérte a kitűzött célunkat, melyszerint a diákok ne csak fizikailag, de szellemileg is megmozgassák egymást. Délután egy műszaki mentési és tűzoltási bemutatóval leptük meg a résztvevőket. A bemutató után a bátrabbak egy rögtönzött locsoláson is lehüthették magukat, a nagy hőségben. A bemutatóhoz hozzájárult a Kerekes Tűzép Kft, a Bodnár MÉH Kft, a TRANSVÁRDA Kft. és Móré Sándor ny.tü.alezr.
 
 
képek megtekintéséhez kattintson a képre (Nyírtass óvodai gyermeknap)
 
 
Május 31.-én a Nyírtassi Óvoda meghívásának tettünk eleget, ahol az óvodások birtokba vehették tűzoltó gépjárművünket, és kipróbálhatták védőfelszereléseinket. A délig tartó gyermeknapon nemcsak a mi tűzoltóautónk szirénázása verte fel a környék csendjét, hanem a Nyírkarászi Rendőrőrs gépkocsijának szirénája is, akik szintén részt vettek a rendezvényen. A részvételünket Angyal András tü.törm (egyesületünk tiszteletbeli tagja) támogatta és szervezte.
 
képek hamarosan (Ajak Rozmaring Óvoda gyermeknap)
 
 
Június 02.-án az Ajaki Rozmaring Óvoda nevelőtestülete és szülői munkaközössége közösen szervezett gyermeknapot, ahol lehetőséget biztosítottunk arra, hogy az óvodások felpróbálhassák védőfelszereléseinket, és megismerhessék a tűzoltó gépjárművünket és szakfelszereléseinket. A látogatás és ruha és sisak próba után, a résztvevőket egy tűzoltási bemutatóval leptük meg, ahol egy égő autóroncs eloltását hajtottuk végre. A látványos bemutató után a gyerekek és szüleik az autót és felszereléseinket vehették ismét szemügyre. Az Ajaki ÁMK szülői munkaközössége és a Rozmaring Óvoda szülői munkaközössége a július elején megrendezésre kerülő II. Szent Flórián Tűzoltótábor költségeihez egyaránt 5-5 ezer forinttal járultak hozzá, támogatás formályában, melyet ezúton is köszönünk. Köszönjük továbbá azon személyek és vállalkozások segítségét, akik a sikeres bemutatók  és programok szinvonalas megrendezésében segítségünkre voltak.


Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:Kovács Péter [ 2009-11-25 05:20 ]

Sziasztok!
Nagyon jó kis csapat alakult ki az elmúlt időszakban Ajakon! Gratulálok mindegyikőtöknek az elért sikerekért!
Kovács Péter


Móra Ferenc:
Tûzoltó gyerekek imája

Édes jó Istenünk, éjszakád leszálott
Szárnya alá fogta az egész világot.
Alszik a napocska, alszik a szelecske,
Az eresz alatt ficserélõ fecske.

Alszik a sarokban a nádparipa is,
Lehunyta szemeit a bodor baba is.
Alszik meseország, alszik falu város;
Szerteszét az álom pillangója szálldos.

Falunak, városnak pihentetõ álmán
Csak apukánk virraszt csendes õrszobáján.
Barázdás homlokát a tenyerébe hajtja,
Gondolatban, a mi orcánkat simogatja.

Jaj, de, hogy riad fel, ha harang kondul,
Hogyha tûz-muskátlit látni a toronybul!
Jaj, hogy kell sietnie, mindent elfeledni.
A halál szérûjén áldott harcra kelni.

Édes jó Istenünk, világ virrasztója!
A mi apukánknak légy oltalmazója!
Tolvaj szikrácskákat mind ki oltogassad,
Alvó szelek szárnyát lekötözve tartsad,
Hogy a tûz muskátlit ne nyisson....
Hogy apukánkat, reggel, ölelhessük itthon!
Felhőkép